Wol wassen is lastig. Het drogen duurt soms dagen en de stof wordt er niet mooier op. Het kan zelfs een reden zijn om die mooie kasjmieren trui niet te kopen. Met de revolutionaire AbsoluteCare droogkasten van AEG is dit probleem verleden tijd. Want u kunt uw wol en zijde voortaan gemakkelijk wassen én drogen.

Bovenstaand scenario is een bekend fenomeen. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst een kwart van de consumenten het lastig vindt om wol te reinigen. Dat weerhoudt hen er zelfs van om wol te dragen, terwijl de stof in de wintermaanden de beste bescherming biedt tegen de kou.

Droogkast AEG ACHoewel wol en zijde al eeuwen worden gebruikt, konden die materialen tot voor kort niet in de droogkast worden gedroogd. Weinig mensen weten dat een vuile wollen trui aantrekkelijk is voor motten, met gaten in de kleding als gevolg. Zijde is extra gevoelig voor vlekken en moet daarom ook vaker worden gewassen. Beide materialen vragen om een speciale behandeling, die AEG nu biedt.

Zijde moet bij het drogen veel bewegen, wol net niet. Het AbsoluteCare systeem in de warmtepompdroogkasten is daarop voorzien en past de draairichting, trommelsnelheid en temperatuur aan het materiaal aan. Zo krijgt u de meest delicate kledingstukken droog zonder risico op krimpen.

De droogkasten hebben nog een belangrijke functie: ze besparen energie. Door de warmtepomptechnologie kunnen AEG-droogkasten ook op heel lage temperaturen hun werk doen. Daarbij bepaalt OptiSense op basis van het gewicht en de vochtigheidsgraad de ideale behandeling van de was. De draairichting, duur en temperatuur worden voortdurend bijgestuurd, waardoor de droogtijd zo kort mogelijk blijft.

De beste zorg voor kleding is een topprioriteit voor AEG. Het nieuw ontwikkelde systeem waarmee de droogkasten zijn uitgerust past perfect bij dat streefdoel. Met de AbsoluteCare-droogkasten van AEG wordt drogen geen kwestie van durven maar van doen.