Uit een recent onderzoek van Nikon blijkt dat 45% van de Belgen liever foto’s maakt van zijn geliefkoosde huisdier dan van zijn partner. Met deze tips maak je onvergetelijke foto’s van je lievelingsbeestje.

TIP 1 Gebruik natuurlijk licht 200x00_iStock_000019425007Large
Neem je foto’s liefst buiten, of binnen bij een groot raam. Een verblindende flits zou het beest de gordijnen in kunnen jagen. Of erger nog, je troetel zou rode ogen kunnen hebben op de foto.

TIP 2 Maak de ogen scherp
Huisdieren hebben vaak heel expressieve kijkers. De ogen scherp vastleggen is dus heel belangrijk, net als bij gewone portretfotografie. Het zijn niet voor niets ‘de vensters van de ziel’.

TIP 3 Ga zelf dichterbij
Ga zelf naar je dier toe in plaats van het geforceerd tot bij jou te lokken. Zak daarbij tot op hun hoogte: neem foto’s vanuit hurkzit of liggend op je buik.

TIP 4 Leg hun karakter vast
Jij kent je huisdier beter dan wie ook. Als je een luie kat hebt, neem dan een foto terwijl ze geeuwt. Is je hamster hyperactief, spot hem dan in volle actie in zijn looprad.

TIP 5 Ga voor macro
Zet die lange close-uplens op je toestel en vul je frame met die zachte pels en het schattige gezicht van je thuisbeestje. Grote close-ups leveren vaak heel mooie resultaten op.